Startsida

Information om ProKlick.com

Hemsidor som besöks
Tekniken

 

 

Hemsidor som besöks

Ämnen
De sidor som vi på ProKlick finner och rekommenderar att besöka har ett innehåll som på något sätt är spännande eller har ett  intressant område att läsa om. 
Vi kan inte varje gång erbjuda något som passar alla smaksinnen, men vill man veta mer om världen och saker man inte känner till, så tycker vi att ni bör göra ett klick till den sidan.

Nytt fönster
Alla länkar öppnas i ett nytt eget fönster. Anledningen till det är att vi vill inte att ni ska tappa bort oss och att det ska vara lätt att återkomma till ProKlick.

Teman
Vi har delat in länkbesöken i sex teman, som i sin tur innehåller tre olika ämnen som har lite med varandra att göra. Ofta försöker vi att ha flera länkar med motsvarande verksamhet när vi rekommenderar hemsidor.

Språk
Vi sätter också ut en flagga som beskriver på vilket språk sidan är skriven på, betyder att sidan är skriven på svenska och betyder att sidan är engelskspråkig. Vi försöker att i första hand ha sidor på det svenska språket.

Gradering
Dessutom finns det en gradering vid alla länkar som enkelt graderar den hemsidan som vi skriver om. Vi tittat på vad sidan handlar om, hur sidan ser ut, om det finns trasiga länkar på hemsidan och om man har lagt ner tid på att göra sidan lätt och vänlig att besöka. På de kriterierna sätter vi en gradering mellan "1" och "10" .

Enhetlighet
Hela webbplatsen består av enhetlig färg: Samma bakgrundsfärg, samma logotyp, samma typsnitt, samma rubriker och allt som är klick/länkbart har samma vinröda färg.

Länkar
Alla länkar som vi skriver om fungerar, i alla fall när de finns med i temalistningen. När de däremot har flyttats till "gamla länkar", så kommer vi inte att kontrollera dom längre och då kan det mycket väl bli så att pekningarna slutar fungera pga av ointresse av författaren att uppdatera sin hemsida eller att man flyttar sidan till annat plats.

Innehåll
Inga av de hemsidor vi rekommenderar innehåller pornografi, våld, politisk propaganda eller information med illegalt material. Skulle det trots allt finnas sådant innehåll på de hemsidor ProKlick rekommenderar, vill vi att ni hör av er till så tar vi omedelbart bort den länken.

Hemsidor med åsikter om religion, politik, samhälle, kritik eller motsvarande som inte alla uppskattar eller delar, kommer att få finnas med hos ProKlick. Detta anser vi vara viktigt eftersom Internet är ett media som lämpar sig för att sprida all typ av information. Men om sidan är för knäpp eller för hatisk, så kommer den inte med i listningen.

 

 

Tekniken

HTML
Alla sidorna är främst kodade för Microsoft Internet Explorer, även om Google Chrome fungerar alldeles utmärkt. Några sidor kan få felaktiga färger på ramar och vissa bilder hamnar vid textens nederkant, om man använder Chrome som sin browser. 

Så därför passar det bäst att titta på ProKlick.com med en Internet Explorer 11, och har monitorn inställd på 1024x768 med 32 bitars färg. Du ser sidorna bäst med textstorleken inställd på "mellan" i din Browser. 

Anledningen till detta beslut att koda html för Internet Explorer, är att jag vet att ni - besökarna - har följande konfiguration på era maskiner:

Monitor Resolution
55% använder sig av 1024x768
26% använder sig av 800x600

Färg djup
65% använder sig av 32 bits true
26% använder sig av 16 bits 64K
09% använder sig av 14 bits 16M

Besökare
93% av alla besökare kommer från Sverige.

 

Serverinformation
ProKlick.com hostas av Loopia Webbhotell som sköter om utrymme, backup, larm, kylning och reservkraft och servern står i deras egna hall i Västerås. Servern är en MS Windows 2000, IIS på en rackmonterad Dell PowerEdge med dubbla Xeon processorer. 
En viss del av ProKlick.com ligger på en underdomän och denna del hostas på en UNIX lösning med FreeBSD pga att ProKlick.com använder sig av cgi/pearl script som inte är kompatibel under Windows.

 

 

 


© ProKlick 2003 - 2019. All rights reserved. www.proklick.com